lördag 6 november 2010

Grand Slam på Skk Växjö internationella utställning!

Småland-Öland KK 2010-11-06

Jimmy och Helen Låås kom hem till oss redan på fredagkväll för att ta hand om hundar och barn när vi skulle åka.
Vi startade strax före 5 på lördag morgon.
Snälla Peter Schorling kom tillsammans med sin lille son Jeppe för att hjälpa oss att visa Solo. Vilket han gjorde med bravur! Tusen tack!!

Även Anna-Lena kom och hjälpte till att hålla reda på hundar, väskor, jackor mm =)

Lyckan var total när Solo vann bästa hane och fick sitt CACIB, vilket innebar att han nu är Internationell utställningschampion!!


Morten visade Tara i bruksklass där hon fick sitt andra CERT !!


Sedan var det Doris tur, Morten visade henne och hon fick CK och sedan in i bästa tikklass. Morten tog Tara och Peter visade Solo. Doris vann och fick sitt CACIB och därmed blev även hon internationell utställningschampion!!! Så otroligt häftigt!! Vår alldeles egen uppfödning <3


Nu var det dags för BIR och BIM, Solo mot Doris. Oooops, hur gör vi nu.... Peter tog Solo och en snäll kille som visade hund åt Ebafarmen (tusen tack till dig) visade Doris. Solo drog det längsta stråt och blev BIR.
Domaren var helskön. Han sa att en bra schäfer kan inte visa sig i en sån liten ring som vi blivit tilldelade så han tog ut alla hundar i alla konkuranser till en större plats lite längre bort!

Peter behövde åka hem för Jeppe var inte så värst road av att vara kvar längre, vilket högst förståeligt! Vi var tveksamma på om Solo kunde vara med i gruppen eftersom vi inte hade någon handler. Men då fixade Ancan Edoff det i ett kick.

En tjej som heter Anna-Carin Johansson som har Sveriges mest vinstrika cocker Line Sam Hot Black Pepper, Peppe. Hon är en mycket duktig handler på cocker.

Anna-Carin har aldrig tidigare visat schäfer tidigare så vi var lite skeptiska till det från början. Morten visade hur hon skulle göra och så tränade hon några gånger på att det innan det var dags att äntra finalringen.
Solo och Anna-Carin fick springa in först av alla, och vilket varv!! Dom var bländande att se på och applåder fick dom. Man kan absolut inte tro att detta var första gången hon visade schäfer, vilken otrolig känsla den tjejen har!!

Hela ringen var fullproppad med hundar ur grupp 1 som blivit BIR. När domaren plockade in de 9 i första gallringen och Solo var med i den så kändes det helt fantastiskt att vi kommit så långt. Räknade iskallt med att i nästa gallring åker han ut. Men nix, i de sista 5 domaren plockade ut så var Solo med !!!
Han slutade som BIG-4 !! Tusen tack Anna-Carin!!

Resan hem blev inte så jobbig... Vilken otrolig dag! Helt fantastisk!!

Väl hemma sedan hade Jimmy och Helen middagen klar på bordet. Tusen miljoner tack för all er hjälp. Oliwer grät i morse för att Jimmy inte var kvar och kunde leka spöke med honom i dag igen =)

Tror ni inte att just på den här utställningen så glömde vi kameran hemma =(

Skogabos Tara bruksklass CERT

Trönderjyckens Doris championklass CK CACIB och därmed internationell utställningschampion!! Hon blev dessutom BIM


Mischalands Solo championklass CK CACIB och blev därmed intetnationell utställningschampion!!! Han blev även BIR och BIG4! !!!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till er! Önskar vi som satt och pratade med er en stund innan det var dags! Mamman med den lilla blonda tjejen;-)

Wildblomman sa...

Jätte Grattis!! Vilken dag :-)

Carina sa...

Grattis till alla fina vinster. Extra stort Grattis säger vi till mamma Doris.
Kram ifrån Trönö.
Carina Hasse & Juvelen

Kennel Tingsberget sa...

Stort grattis till framgångarna.

Själva har vi tränat kontakt med fårskock. Avvaktar örat:-) Sen kommer vi också..........

Anonym sa...

Grattis! Alltid lika roligt att följa er hemsida :) Och Boomer e så klart stolt över sin far!

//Hanne

carina sa...

Va roligt!ett stort grattis.