lördag 6 juni 2009

Utställning i Gävle, en dag att minnas ;-P


Janne med Enzo


Doris fantastiskt fina kritik !!



Tufva ställer upp Doris



Duktiga Tufva med "långhåret" Doris

Gazton, Greif, Gonzo, Gasco & Guzz 12 veckor

I går kväll kom Ann och Enzo hem till oss för att sova kvar inför dagens utställning på Gävle Bk för Polske domaren Maciej Kozber. Strax efter 06 lastade vi in Enzo, Doris och Tufva i bilen för avfärd.

Väl framme så duggregnade det och var rått som sjutton. Janne, Linda och Ida kom strax efter. Janne ställde upp som handler till båda våra hundar. Även Pia och Kalle var på plats för att titta.

Först ut var Enzo, han skötte sig jätte fint i ringen. Med tanke på hur mattefixerad han är. Han rörde sig fint och travade lätt i från den andra hunden i klassen. Dom om vår förvåning när Janne kommer ut med ett gult band, en 3:a. Även den andra hunden i klassen fick en 3:a.

I bruksklass tikar var det 4 anmälda men bara 2 till start, det var Cantanias Juni och Doris. Det första domaren gjorde var att dra med handen genom Doris päls och sa att så här mycket päls har inte en schäfer...
Både Juni och Doris skötte sig jättefint i ringen. MEN...................
båda åkte ut på varsin 3:a. Doris var ett LÅNGHÅR enligt domaren. Patrik som äger Juni (och kennel Cantanias) försökte påtala för domaren att Doris INTE är ett långhår - men domaren gav inte vika!!
Publiken skrattade och pekade på domaren efter bedömningen! Linda vred sig av skratt och vi andra var inte långt därifrån. Vilken upplevelse! Inte fick vi lägga in en protest heller. Det får man bara om hunden är anmäld i fel klass eller om det är ett tekniskt fel.

ALLA schäfrar åkte ut på 3:or förutom en som fick en nolla, det ni !!

Morten, Nora, Freja och Oliwer åkte till Mickes skolavslutning på hans boende. Det hade varit jätte trevligt.

Höjdpunkten på utställningen var när Tufva med Doris kom 2:a i barn med hund av 9 ekipage. Hon förde bångstyriga Doris på ett jätte fint sätt!!

Väl hemma hade 5 familjer med G-valpar kommit för att äta middag tillsammans och 12-veckors vaccinera de små juvelerna.
Karoline & Nicklas och Carina fixade all mat och efterrätt, de hade med sig grekiska färsbiffar med klyftpotatis och en massa tillbehör samt kladdkaka till efterrätt. Ni är helt otroliga, tusen miljoner tack till er!!!!

Tack Ante för hjälpen att täcka över virket ;-D

Inga kommentarer: