söndag 15 november 2009

Utställning i Rättvik med Doris och Gazton!

Fredagen började med lite arbete på kliniken. Sen bar det iväg till Exanos för att besiktiga lite valpar. (Thyra-Solo valpar).
Vilka sjövilda fina valpar. Helt underbara och helt friska.

Lilla Jonni skulle få tillbringa helgen hos Anna och Esa. Stort tack för all hjälp. Ni är helt underbara. (Fortsett skicka era galna sms, de glädjer väldigt många...)
Det var nog i sista stund vi lyckades hämta honom igen;-) Tror nog Esa va en riktig spekulant på Jonni-nappning annars.

På eftermiddagen kom Marianne hem till oss för att passa Oliwer och valparna. I samma veva kom Cia med Gazton som skulle samåka med oss. Vi åkte till hotell Green (som definitvit kommer att besöka igen) i Tällberg där Ylva hade fixat rum till oss. Det är Salka som är en god vän Ylva som äger hotellet. Drygt en timme efter vår ankomst anlände Ylva, Klas, barnen och Doris.
Vi alla åt en god middag tillsammans och en och annan öl och cider slank också ned, mycket trevligt hade vi!! Kommer sent att glömma den kvällen...

Utställningen var i ett uppvärmt ridhus, ringen var stor och det var ett stort antal schäfrar anmälda, härligt!
Gazton blev 2a i sin klass med hp efter Observants Famous som senare även blev BIR och BIS-valp!

Doris är helt urfälld men hon har ändå rätt ok päls så det var ingen tvekan om att visa henne. Hon blev uppropad 2a. Men domaren, Thord Byström, hade väldigt svårt att bestämma sig vem han ville ha som etta. Doris och Holevikens Java fick ta extra varv när domaren gick precis bredvid och studerade dem och extra paralellprov. Det slutade med att Java drog det längsta stråt och vann klassen. Trea blev Cantanias Juni. Eftersom Doris står inför championat kändes det lite surt att vara sååå nära och sen sluta som 2a. Men vi kommer igen =)
Tack Linda och Pia för att ni hjälpte Ylva utanför ringen! Tack också Ylva med familj och Cia för en jätte trevlig helg! Sist men inte minst ett jätte tack till Marianne som tog hand om Oliwer!!

Anna-Lena kom hem till oss efter utställningen efter som hon skulle avelskora sin Gråmanns Reisa i Enköping i dag.
Kvällen blev rätt lugn eftersom vi var så trötta efter utställningen.

I morse åkte jag och Anna-Lena till Enköping medans Morten och Oliwer var kvar hemma och tog emot valpköpare.

Reisa gjorde ett mycket fint överfall och modprov. Exteriören gick också bra och hon blev avelskorad i klass 1. STORT GRATTIS Anna-Lena!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till helgens resultat:)
Grattis till Annalena å Reisa
Carro & Nicklas